زردچوبه برای سفیدی دندان

  • ۰
  • ۰

علت عفونت لثه چیست

  • عفونت باکتریایی

مهمترین دلیل عفونت لثه، عدم توجه به بهداشت دهان و دندان است. اگر شما در طول روز حداقل سه بار از نخ دندان و مسواک استفاده نکنید، میکروب‌های مضر به بافت لثه نفوذ کرده و در آنجا تکثیر پیدا می‌کنند. همین میکروب‌ها شرایط را برای عفونت لثه فراهم خواهند کرد. در واقع فونت باکتریایی یکی از شایع‌ترین دلایل عفونت لثه به حساب می‌آید.

  • مصرف دخانیات

یکی دیگر از دلایلی که باعث بروز این مشکل می‌شود، مصرف دخانیات است. در واقع دود سیگار و دخانیات آسیب مستقیم به بافت لثه وارد کرده و همین موضوع باعث می‌شود که ایمنی بافت لثه شما کاهش پیدا کند. در چنین شرایطی، لثه‌های شما به شدت آسیب‌پذیر شده و حتی اگر دچار سرماخوردگی گردید، عفونت لثه نیز رخ خواهد داد.

  • مسواک زدن غیر اصولی

 همچنین نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان نیز می‌تواند در بروز این عارضه نقش داشته باشد. متأسفانه بعضی از افراد به دلیل اینکه روش صحیح استفاده از نخ دندان و مسواک نمی‌دانند، ناخواسته باعث آسیب به بافت لثه، پارگی و خونریزی شده و همین موضوع منجر به عفونت لثه نیز خواهد شد.

  • سایر عوامل

 از دیگر عواملی که باعث بروز عفونت لثه می‌گردند باید به مصرف الکل، ابتلا به برخی از بیماری‌های دهان و دندان، نداشتن تغذیه مناسب و در نتیجه ضعف ایمنی بدن و مصرف برخی از دارو‌ها اشاره کرد.

بیماری لثه (بیماری پریودنتال) یک بیماری بسیار شایع است که در آن لثه ها متورم، زخم یا عفونی می شوند. بیماری لثه توسط پلاک (لایه چسبنده ای از باکتری که روی دندان ها و لثه ها تشکیل می شود) ایجاد می شود. پلاک اسیدها و سموم تولید می کند. اگر پلاک را با مسواک زدن از روی دندان‌هایتان پاک نکنید، لثه‌ها رسوب می‌کنند و باعث تحریک لثه‌ها می‌شوند و منجر به قرمزی، تورم و درد می‌شوند.

بیماری لثه تقریباً نیمی از بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می دهد و بیشتر افراد حداقل یک بار آن را تجربه می کنند. می تواند باعث خونریزی لثه ها در هنگام مسواک زدن شود و ممکن است بوی بد دهان داشته باشید.  این مرحله از بیماری لثه به عنوان ژنژیویت شناخته می شود.

در صورت عدم درمان، ژنژیویت می تواند به پریودنتیت تبدیل شود. این عارضه بر بافت‌هایی که دندان‌ها را نگه می‌دارند، تأثیر می‌گذارد و آنها را در جای خود نگه می‌دارد. اگر پریودنتیت درمان نشود، استخوان فک شما می تواند شکسته شود و فضاهای کوچکی بین لثه و دندان ایجاد کند. دندان های شما ممکن است لق شده و در نهایت بیفتند.

انواع بیماری لثه


التهاب لثه

ژنژیویت خفیف ترین شکل بیماری پریودنتال است. باعث قرمز شدن، تورم و خونریزی لثه ها می شود. معمولاً در این مرحله ناراحتی کمی وجود دارد یا اصلاً وجود ندارد. التهاب لثه اغلب به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ایجاد می شود. التهاب لثه با درمان حرفه ای و مراقبت های خانگی خوب از دهان قابل برگشت است.

عواملی که ممکن است به ژنژیویت کمک کنند عبارتند از: دیابت، سیگار کشیدن، افزایش سن، استعداد ژنتیکی، بیماری ها و شرایط سیستمیک، استرس، تغذیه ناکافی، بلوغ، نوسانات هورمونی، بارداری، سوء مصرف مواد، عفونت HIV و مصرف برخی داروها.

علائم

علائم

 

لثه های سالم با رنگ صورتی کم رنگ و سفتی مشخص می شوند. از آنجایی که التهاب لثه معمولاً دردناک نیست، بسیاری از افراد متوجه وجود آن نیستند یا مشکلی دارند.

علائم عبارتند از:

  • خونریزی لثه، حتی با مسواک زدن ملایم
  • لثه های حساس، به خصوص هنگام لمس
  • لثه های قرمز روشن، قرمز تیره یا بنفش قرمز
  • لثه های متورم
  • زخم های دهان
  • لثه های براق
  • بوی بد دهان

 

جلوگیری

جلوگیری

 

بهترین راه برای پیشگیری از التهاب لثه رعایت بهداشت دهان و دندان است. دندانپزشکان مسواک زدن دو بار در روز و نخ دندان کشیدن حداقل یک بار در روز را توصیه می کنند. دندان ها باید هر شش ماه یکبار توسط دندانپزشک به صورت حرفه ای تمیز شوند. اگر علائم به خصوص بد باشد، دندانپزشکان ممکن است مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را   بعد از هر وعده غذایی و قبل از خواب توصیه کنند. آنها همچنین ممکن است دستگاه های حذف پلاک مانند مسواک های مخصوص، خلال دندان و ابزار آبیاری آب را توصیه کنند. خمیردندان ها و شستشو دهنده های ضد پلاک و ضد جرم نیز می تواند کمک کننده باشد.

رفتار

در حالی که التهاب لثه معمولاً پس از تمیز کردن حرفه‌ای بهبود می‌یابد، اگر بهداشت دهان و دندان مناسب در خانه ادامه یابد، اگر بیمار در مراقبت‌های خانگی خود کوشا نباشد و حداقل دو بار در سال به دنبال تمیز کردن حرفه‌ای نباشد، وضعیت به سرعت عود می‌کند.

در طول تمیز کردن، دندانپزشک یا متخصص بهداشت دندان تمام پلاک ها و جرم ها را در فرآیندی به نام "پوسته پوسته شدن" از بین می برد.

اگر التهاب لثه شدید باشد و جرم عمیقی وجود داشته باشد، بیمار ممکن است به چهار تمیز کردن عمیق ( جرم گیری و صاف کردن ریشه ) نیاز داشته باشد  تا بافت لثه به سلامت بازگردد. دندانپزشک همچنین در مورد اصلاح دندان های نامرتب یا پرکردگی ها، تاج ها یا بریج های نامناسب بحث خواهد کرد.

دهانشویه‌های بدون نسخه یا تجویزی نیز ممکن است کمک کنند، اما در حالی که خمیردندان‌ها و دهان‌شویه‌ها «به حفظ میزان پلاک در سطح قابل قبولی کمک می‌کنند، هیچ ماده شیمیایی یا دارویی وجود ندارد که به تنهایی از التهاب لثه جلوگیری کند.

https://maral-clinic.com

https://tehrandentalclinics.com/EN/gum-diseaseperiodontitis-and-gingivitis-treatment-and-prevention/

  • ۰۱/۰۹/۲۰
  • مینا عاصف

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی