علائم عفونت ایمپلنت دندان
اما حتماً این سؤال برای شما به وجود آمده است که ما چگونه میتوانیم مطمئن شویم دچار عفونت ایمپلنت دندان شدهایم. اگر علائم زیر را رؤیت کردید حتماً در اولین فرصت به متخصص مراجعه کنید:
- آیا دهان شما بوی بدی گرفته و با مسواک زدن این بو برطرف نمیشوند؟
- به رنگ لثه دقت کنید. آیا در قسمتی که ایمپلنت دندان وجود دارد لثه متورم و قرمز شده است؟
- آیا خون و چرک از محل ایمپلنت دندان خارج میشود کمی ایمپلنت دندان را با انگشت خود لمس کنیم آیا احساس میکنید پایه ایمپلنت شل شده است؟ در صورتی که فاصله بین ایمپلنت و لثه افزایش پیدا کرده باشد، همین موضوع نیز نشاندهنده عفونت ایمپلنت دندان است.
- یکی دیگر از نشانههای این عارضه، دردی است که شما در استخوان فک احساس کرده و به راحتی با مصرف مسکن درمان نمیشود.
عفونت ایمپلنت دندان نسبتاً نادر است اما با تجمع باکتری شروع می شود که نادیده گرفته می شود. به تدریج به موکوزیت اطراف ایمپلنت تبدیل می شود که شامل التهاب بافت نرم (مخاط) می شود. اگر به موقع درمان نشود، به پری ایمپلنتیت تبدیل می شود که یک بیماری لثه است که هم بافت نرم و هم بافت سخت را درگیر می کند و منجر به تحلیل استخوان و شکست ایمپلنت می شود. اگر باز هم نادیده گرفته شود، منجر به یک بیماری سیستماتیک می شود که درمان آن سخت تر است و به سایر اندام ها آسیب می رساند.
چرا عفونت ایمپلنت دندان رخ می دهد؟
درست مانند دندان های طبیعی شما، ایمپلنت های دندانی نیز می توانند عفونی شوند زیرا باکتری ها می توانند رشد کنند و پلاکی ایجاد کنند که بر لثه و استخوان های زیرین شما تأثیر می گذارد. اغلب بیوفیلم پلاکی بین ایمپلنت تیتانیوم و تاج پروتز تشکیل می شود که به تدریج تا لثه گسترش می یابد.
عفونت ایمپلنت دندان ممکن است به دلیل عوامل زیادی از جمله موارد زیر رخ دهد:
دلایل و علل عفونت ایمپلنت های دندانی
بهداشت نامناسب دندان: عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان مهمترین عاملی است که به باکتری ها اجازه می دهد باقی بمانند و تجمع پیدا کنند.
سیگار کشیدن: سیگار باعث کاهش جریان خون به لثه به دلیل محدودیت عروق خونی می شود که مانع از تحویل مواد مغذی و دفع مواد زائد می شود. همچنین باکتری ها را وارد دهان می کند که خطر تجمع و عفونت را افزایش می دهد.
سیستم ایمنی ضعیف: سیستم ایمنی ضعیف به هر دلیلی می تواند بر توانایی بدن در مبارزه با باکتری ها تأثیر بگذارد که در نهایت می تواند منجر به عفونت شود.
شرایط فک و لثه: پوکی استخوان و بیماری لثه (پریودنتیت) نیز می توانند باعث عفونت ایمپلنت دندان شوند زیرا باعث از بین رفتن تدریجی استخوان می شوند.
دیابت: برخی از بیماری ها مانند دیابت نیز می توانند منجر به عفونت شوند زیرا باعث اختلال سیستماتیک در متابولیسم و سیستم ایمنی می شوند.
آلرژی: واکنش آلرژیک به خود ایمپلنت ممکن است یک عامل موثر باشد.
برخی داروها: داروهایی مانند بی فسفات برای سرطان نیز به عنوان یک علت در نظر گرفته می شوند.
مال اکلوژن یا عادات پارافانکشنال: بایت نامناسب (کراس بایت، اوربایت، آندربایت، اپن بایت) و دندان قروچه (براکسیسم) در نهایت می تواند باعث تجمع باکتری و عفونت ایمپلنت دندان شود.
قرار دادن ایمپلنت نامناسب: تکنیک جراحی در روش ایمپلنت دندان بسیار مهم است تا اطمینان حاصل شود که استریلیزاسیون مناسب انجام می شود و هیچ فاصله ای بین ایمپلنت و استخوان فک برای رشد باکتری ها وجود ندارد. یک دندانپزشک مجرب و با تجربه زیاد در کاشت دندان هر اقدام لازم را برای جلوگیری از هرگونه احتمال عفونت انجام می دهد.
علائم عفونت ایمپلنت دندانی چیست؟
عفونت ایمپلنت دندان مانند عفونت طبیعی دندان است که علائم زیر را ایجاد می کند:
علائم عفونت ایمپلنت دندان: علائم عفونت ایمپلنت دندانی چیست؟
التهاب لثه شامل قرمزی و تورم
اختلال چشایی
بوی بد دهان
درد یا ناراحتی
نشت چرک از منطقه
خونریزی از بافت اطراف
تب
ایمپلنت شل
مشکل در جویدن
در صورت مشاهده هر گونه علائم عفونت، بلافاصله با دندانپزشک خود تماس بگیرید و دستورالعمل ها را دنبال کنید. در صورت عدم درمان، یک التهاب ساده می تواند منجر به عفونت سیستماتیک با عواقب شدید شود.
https://maral-clinic.com/
https://ariamedtour.com/blogs/dental-implant-infection/
- ۰۱/۰۹/۲۴